Polisens fordonssamling

Polismuseet ansvarar för polisens samling av historiska polisfordon. Fordonen huserar i Tullinge söder om Stockholm och visas årligen upp vid öppet hus, för förbokade grupper och på olika historiska evenemang.

  • En av polisens gamla polisbilar, en svartvit Volkswagen, en så kallad bubbla.
    En av polisens gamla polisbilar, en svartvit Volkswagen av den modell som brukar kallas Bubbla. Bild: Lars Hedelin/Polismyndigheten
  • Amazon
    Volvo Amazon i polisversion. Bild: Lars Hedelin/Polismyndigheten
  • Veteran10 Porsche 911
    En polisbil av modellen Porsche 911. Bild: Lars Hedelin/Polismyndigheten
1/3

I polisens fordonssamling finns cirka 50 polisfordon från år 1918 fram till idag. Alla har varit i polisens tjänst och representerar olika tidepoker inom den svenska polisen.

Bland fordonen finns en Porsche från länstrafikgruppen i Ljungby, en Plymouth Valiant som Norrmalmspolisen fick 1974 och "Bubblan", en Volkswagen från 1974 som främst användes vid enmanspatrullering i stadsmiljö. Dessutom har Polismuseet ett antal motorcyklar som använts i tjänst.

Boka visning av fordonssamlingen

Fordonssamlingen finns i Tullinge. Vi kan endast ta emot förbokade grupper för vising. Bokning ska göras minst fyra veckor i förväg. En visning tar cirka 1 timme och det får vara max 30 personer i gruppen.

Målgrupp: Visningen rekommenderas från 15 år och uppåt.

Kontakta vår bokning för mer information.