Utställningar

Avtryckaren - 150 år av polisfotografi

Polismuseet öppnar nu en utställning om 150 år av polisfotografi. Upplev bilder, brott och berättelser. Möt människorna framför och bakom polisens kamera.

Avtryckaren

Barnutställningen Polis, polis...(Tillfälligt stängd med anledning av covid-19)

Välkommen till en polisstad fylld med lek och lär! Klä dig i polisuniform, prata i komradio och kör polismotorcykel. Lös spännande uppdrag på polisstationen eller hamna i arresten.

Barnutställningen Polis, polis...

VI & DOM - en utställning om hatbrott

Någon begår ett brott mot en eller flera personer, bara för att de tillhör en viss grupp. Bland de drabbade finns till exempel personer som är homosexuella, är romer eller har annan etnisk bakgrund. Hat, rädsla eller fördomar ligger bakom. Sådana brott kallas hatbrott.

Utställningen VI & DOM - en utställning om hatbrott

Brottsspår

Ett trasigt bord, krossat glas och en utspridd kortlek. En klocka, några spritflaskor och blodstänk. Vad är det som har hänt? Och vad har bordsbenet som kastats i buskarna för betydelse?

Utställningen Brottsspår

Polisen i dina ögon

Alla har en åsikt om polisen, en del är positiva och andra negativa. Kanske har du själv varit i kontakt med polisen, eller hört något från vänner. Eller sett provocerande bilder och läst artiklar om polisens arbete.

Utställningen Polisen i dina ögon

Polisens fordonssamling

Polismuseet ansvarar för polisens samling av polisfordon. I samlingen finns cirka 50 polisfordon från år 1939 fram till idag. Fordonen huserar i Tullinge söder om Stockholm och visas årligen upp vid öppet hus och på olika historiska evenemang. Vi visar också upp fordonen för förbokade grupper.

Polisens fordonssamling