Utställningar

En större uppgift - om polisyrkets växlande vardag 

En utställning om det omväxlande yrket som polis. Har du noggrannheten som krävs för att bli kriminaltekniker? Tålamodet som en spanare behöver? Simultanförmågan som krävs för RLC-operatörer? Kom och ta reda på vilken polis just du är!

Banner En större uppgift kalenderbild

En större uppgift - om polisyrkets växlande vardag

Avtryckaren - 150 år av polisfotografi

Upplev bilder, brott och berättelser. Möt människorna framför och bakom polisens kamera.

dariebild för Avtryckaren

Avtryckaren

VI & DOM - en utställning om hatbrott

Någon begår ett brott mot en eller flera personer, bara för att de tillhör en viss grupp. Bland de drabbade finns till exempel personer som är homosexuella, är romer eller har annan etnisk bakgrund. Hat, rädsla eller fördomar ligger bakom. Sådana brott kallas hatbrott.

Omslagsbild för Vi och dom

Bild: Noomi Riedel

Utställningen VI & DOM - en utställning om hatbrott

Brottsspår

Ett trasigt bord, krossat glas och en utspridd kortlek. En klocka, några spritflaskor och blodstänk. Vad är det som har hänt? Och vad har bordsbenet som kastats i buskarna för betydelse?

Brottsplats 1170x780

Utställningen Brottsspår

Barnutställningen Polis, polis...

Välkommen till en polisstad fylld med lek och lär! Klä dig i polisuniform, prata i komradio och kör polismotorcykel. Lös spännande uppdrag på polisstationen eller hamna i arresten.

Polispolis_polistjejer

Barnutställningen Polis, polis...

Polismuseets fordonssamling i Tullinge

Polismuseet ansvarar för polisens samling av polisfordon. I samlingen finns cirka 50 polisfordon från år 1939 fram till idag. Fordonen huserar i Tullinge söder om Stockholm och visas årligen upp vid öppet hus och på olika historiska evenemang. Vi visar också upp fordonen för förbokade grupper.

Fordonssamling, 1170x780jpg.jpg

Polismuseets fordonssamling