Skola

Här hittar du digitala utbildnings- och informationsmaterial, information om visningar och annat du behöver känna till inför ett skolbesök på Polismuseet.

Banner Hatbrott_1170x780px_210219.jpg

Utbildningsmaterial

Här hittar du utbildningsmaterial som handlar om polisen och några av de viktiga och svåra ämnen som polisen arbetar med. Vi vill underlätta för lärare att lyfta sådant som kan vara svårt att diskutera i klassrummet, men som är nödvändigt att prata om för att förebygga och stoppa brott. Utbildningsmaterialen har tagits fram av Polismuseet i samarbete med poliser, lärare och forskare, för att vi gemensamt ska kunna stötta våra barn och unga. Du får lektionsupplägg, övningar, personliga berättelser och filmer. För åk 4-9, gymnasiet och SFI. 

Utbildningsmaterial

Lärarbrev

Polisens digitala skolmaterial samlade i en överskådlig affisch för skola och polis att använda för att informera skolpersonal och vårdnadshavare om att dessa material finns. Vi vill underlätta att lyfta ämnen som är svåra men nödvändiga att prata om för att förebygga och stoppa brott.

Affisch för tryck (pdf, 1020 kB)

Affisch för webb (pdf, 385 kB)

Informationsmaterial

Här hittar du informationsmaterial framtagna av polisen tillsammans med andra samhällsaktörer. Materialet riktar sig till skolan, vårdnadshavare och andra viktiga vuxna för barn och unga.

Informationsmaterial

Boka visning och eget besök

Skolklasser är välkomna att boka en guidad visning eller ett besök på egen hand. All bokning och eventuell avbokning sker via vår bokningswebb. Gå in på den visning/aktivitet er klass är intresserad av och klicka er vidare till webbokningssidan. För allmänna frågor om våra visningsprogram (ej avbokning) går det bra att mejla till bokning.polismuseet@polisen.se

Boka visning
Boka eget besök

Våra visningar 

Åk F-3
Åk 4-6
Åk 7-9 & gymnasium
Språkintroduktion
SFI

Digital visning om kriminalteknik

Trivselregler för skolgrupper

För att museibesöket ska bli så bra som möjligt för alla, vill vi att ni läser igenom och informerar era elever om våra trivselregler före besöket.

Trivselregler Polismuseet.pdf (pdf, 549 kB) (utskriftsvänligt format)

Har du frågor om våra skolmaterial och visningar?

Mejla till: bokning.polismuseet@polisen.se