Åk 7-9 & gymnasium

Visning: Från brott till åtal – om polisens roll i rättskedjan

En aktiv och spännande visning som skildrar polisens viktiga roll i rättskedjan. Tillsammans med en av våra pedagoger får eleverna följa ett brottsfall från larmsamtal till färdig förundersökning. Vad händer egentligen när ett brott har begåtts och hur går en förundersökning till?

Läs mer: Visning Från brott till åtal - om polisens roll i rättskedjan

Tid: 1,5 timme. Pris: 600 kr

EnStorreUppgift, utställningsvy 5(1170 x 780).jpg

BOKA HÄR:

Visning: Vi och dom - om hatbrott (åk 9 och gymnasium)

Varför hatar vi? Hur känns det att vara hatad? Bär alla på fördomar? Vågar jag utmana mina egna rädslor och fördomar? I visningen får eleverna uppleva hatbrottets natur, veta mer om de bakomliggande mekanismerna och vilka konsekvenser hatbrott får för individer, grupper och samhället. Genom personliga berättelser, aktuell forskning och diskussioner får eleverna reflektera kring ämnet.

Läs mer: Visning Vi och dom - om hatbrott

Tid: 1,5 timme. Pris: 600 kr

Utställning Vi och dom vy

BOKA HÄR:

Visning: Efter brottet - om kriminalteknik

Vad gör polisen när de kommer till en brottsplats? Vem är det som letar spår på brottsplatsen och hur går det till? I denna visning får eleverna undersöka en brottsplats och sätta sig in i hur en kriminaltekniker arbetar med att leta och säkra spår. I visningen ingår också en presentation med olika metoder för att undersöka eller säkra spår, t.ex. fingeravtryck eller skoavtryck.

Läs mer: Visning Efter brottet - om kriminalteknik (Åk 7-9 & gymnasium)

Tid: 1,5 timme. Pris: 600 kr

bild teknik för fingeravtryck

BOKA HÄR:

Visning: Språkintroduktion - om polisen

För den som är ny i Sverige finns många frågor om den svenska polisen och det nya landets normer och regler. Vad har jag för rättigheter? Vad är mina skyldigheter? Och hur blir man egentligen polis? Polismuseet erbjuder gratis visningar för alla språkintroduktionsklasser

Läs mer: Visning Språkintroduktion - om polisen

Tid: 1 timme och är gratis

Poliser och ungdomar. Lars Hedelin

BOKA HÄR:

Visning: Avtryckaren - 150 år polisfotografi

I Avtryckaren kan du ta del av människoöden från det sena 1800-talet och framåt. Vi möter personer som av olika anledningar har hamnat framför polisens kamera. Vilka fotograferade polisen förr? Vad är det förutom tiden som skiljer dem från oss?

Läs mer: Visning Avtryckaren - 150 år av polisfotografi

Tid: 1,5 timme. Pris: 600 kr

Avtryckaren 1170 x780

BOKA HÄR: