Sommarlov på Polismuseet

Spännande visningar, snabba trampbilar, kluriga fall och polis-prat. Sommarlov på Polismuseet har något för barn i alla åldrar.

Bild 1/5
Sommar_Barn_1170x780px_utan logga_240515.jpg
Bild 1/5
Polispolis_polistjejer
Bild 1/5
Flicka kör trampbil på gården
Bild 1/5
1170x780, polisstudenter håller barnavdelning.png
Bild 1/5
brottsplats1.jpg

SOMMARLOV PÅ POLISMUSEET 17/6 - 18/8

Polismuseet har som vanligt ett fullspäckat program i sommar. För att du inte ska missa något, håll koll på alla aktiviteter här nere.

12.30 - 13.00 BARNVISNING: PRATA POLIS (passar barn 5 år och uppåt)
Vad har poliser i sitt bälte och hur snabbt får de köra polisbil? På Polismuseet har barn chans att ställ sina frågor om polisen. Här får man även titta närmare på utrustningen poliser har i sitt bälte.

14.00 - 14.30 MYSTERIEVISNING (passar barn 5-7 år)
Vem har tappat sin pärlhalsband och kan Al Calzone ha något med saken att göra? Mysterievisningen om den försvunna guldbatongen är en rolig visning där barn mellan 5 och 7 år för följa med på en spännande jakt efter ledtrådar som kan lösa fallet. Begränsade platser, dagens biljetter släpps i receptionen kl. 13.30. 

14.30 - 15.00 JUNIORVISNING: INBROTTSTJUVEN (passar barn 8-12 år)
En tjuv har brutit sig in på museet och kriminaltekniker har undersökt brottsplatsen. Nu är det dags för alla kluriga barn att bli utredare och analysera spåren för att hitta gärningspersonen. Inbrottstjuven är en interaktiv och spännande visning där barn mellan 8 och 12 år får vara med och utreda ett brott. Begränsade platser, dagens biljetter släpps i receptionen kl. 13.30.

Information till fritidsgrupper:

Fritidsgrupper kan av platsbrist tyvärr inte delta i våra sommarlovs-program men kan boka ett besök egen hand (vi tar endast emot en skolgrupp åt gången, förbokning är obligatoriskt). BOKA EGET BESÖK HÄR

HYRA TRAMPBILAR
På trafiklekplatsen finns trampbilar att hyra för alla museets besökare. Utöver inträde för vuxna kostar trampbilarna 40 kr att hyra för 20 minuters åktid. Läs mer här:

Polispolis_polistjejer

BARNUTSTÄLLNINGEN POLIS, POLIS...
I barnutställningen Polis, polis… finns en polisbil och en polismotorcykel med riktiga blåljus. Här kan barn kommunicera med kompisarna via en polisradio och testa sina kunskaper som brottsutredare. Med hjälp av olika bevisföremål som till exempel fingeravtryck, skospår och vittnesuppgifter kan kluriga barn på egen hand försöka lösa ett brott. Vem kan brottslingen vara? Alla som löser fallet får en belöning i receptionen. 

MATSÄCKSPLATS UTOMHUS
Vi har ingen matsäcksplats för medhavd mat inomhus, men sitt gärna på våra picknickplatser utanför museet.

UTSTÄLLNINGAR FÖR BARN OCH VUXNA

Utställningen Brottsspår handlar om kriminalteknik och kända fall och i centrum står en uppbyggd brottsplats. Vad kan ha hänt? Hur många personer var där? Och varför saknas det fjärde bordsbenet? Testa att tänka som en kriminaltekniker och se om du kan lista ut vad som har hänt. Vi rekommenderar att barn under 10 år har en vuxen som sällskap.

Utställningen En större uppgift handlar om polisers många olika roller som till exempel hundförare, dykare och utredare. Här finns massor med spännande polisutrustning att titta närmare på – som till exempel de saker poliser har i sitt bälte: handfängslen, batong, pistol och pepparspray. Här finns även den uniform insatspoliser använder på uppdrag. I den virtuella garderoben kan alla se sig själva i olika polisuniformer. Dags att testa kunskaperna om polisen? I receptionen finns polis-pyssel för barn att lösa.