Planera eget besök

Du är varmt välkommen att besöka Polismuseet med dina elever på egen hand. Du föranmäler detta besök i vår bokning på telefon 010-56 38 001 tisdagar och torsdagar mellan kl. 9-11.

 OBS! Vi har endast möjlighet att ta emot ett begränsat antal grupper åt gången. Grupper som inte förbokat och fått en bekräftad tid kan därför inte garanteras att bli insläppta.

Du och din klass går in gratis när du anmäler er i Polismuseets reception. Du som lärare ska stanna kvar med dina elever under hela museibesöket. Läs gärna igenom våra trivselregler.

Gruppbesök under lov

Under skolloven har vi extra många besökare. Alla skol- och fritidsgrupper som vill besöka Polismuseet måste förboka detta via vår bokning. Detta för att garantera att det finns plats. Tänk på att boka i god tid, bokningen är stängd under skollov. Under dessa veckor bokas besök via vår reception under ordinarie öppettider, vardagar 12-17 tel: 010-56 38 000.

Kommer man som skol- och fritidsgrupp under loven utan att ha bokat i förväg kan inte insläpp garanteras.

Ett gruppbesök på egen hand varar i en och en halv timme. Detta för att fler grupper ska få möjlighet att besöka museet.

Vid lovprogram kan inte heller fritids och skolklasser följa med på öppna visningar.

Pedagogiskt material

Polismuseet har tagit fram pedagogiskt material i form av lärarhandledningar, case och filmer. Du kan använda dem när du besöker Polismuseet på egen hand med din klass eller efter en visning för att följa upp besöket.

Pedagogiskt material