Javascript är inte påslaget i din webbläsare. För bästa användning av webbplatsen, rekommenderar vi att aktivera Javascript.

Språkintroduktion

Som ny i Sverige har man många frågor om den svenska polisen och det nya landets normer och regler. Vad har jag för rättigheter? Skyldigheter? Och hur blir man polis? Polismuseet erbjuder gratis visningar för alla språkintroduktionsklasser.

Polismuseets populära SFI-visningar erbjuds även som språkintroduktionsvisning för nyanlända i Sverige som fortfarande går på gymnasiet.

Som ny i Sverige är det viktigt att få veta mer om polisens arbete och vad polisen har för roll i en demokrati. En del kan bära med sig obehagliga minnen och upplevelser av uniformerade personer i hemlandet, minnen som påverkar bilden av poliser. Nyanlända i Sverige är en viktig målgrupp för Polismuseet, därför erbjuder vi gratis visningar anpassade för språkintroduktionsklasser.

Lättare svenska
Den pedagog som håller i visningen talar lugnt på enkel svenska. Visningens upplägg anpassas efter gruppens språknivå och tar vanligtvis mellan 1-1,5 timme. För nybörjare i språket är oftast 1 timme tillräckligt, medan de på mer avancerad nivå kan behöva mer tid. Det är däremot viktigt att majoriteten av eleverna har nått den grundläggande nivån i svenska språket för att kunna ta till sig informationen.
Det ges även möjlighet för eleverna att själva kunna ställa frågor till pedagogen under visningen.

Innan besöket
Inför visningen rekommenderar vi att klassen förbereder sig med vår ordlista (se PDF nedan), där har vi listat vanliga begrepp och ord som används på visningen.

ordlista.pdf

Till toppen