Sportlov

Följ med på en mysterievisning eller en brottsplatsundersökning. Klä dig i polisuniform och "kör blått" i polisbilen. Polismuseet har något för barn i alla åldrar.

Bild 1/2
Sportrlov_1170x780px_utan logga_240129.jpg
Bild 1/2
bild teknik för fingeravtryck

SPORTLOV PÅ POLISMUSEET 24/2 – 3/3

Polismuseet har ett fullspäckat program under sportlovet. För att du inte ska missa något, håll koll på våra aktiviteter här nere.

12.30 - 13.00 VISNING: PRATA POLIS (passar barn 5-12 år)
Vad har poliser i sitt bälte och hur snabbt får de köra polisbil? Kom till Polismuseet och ställ dina frågor om polisen. Du får även titta närmare på utrustningen som poliser har i sitt bälte.

14.00 - 14.30 VISNING: SPORTLOVSMYSTERIET (passar barn 5-8 år)
Pål Ismästares guldmedaljong från Fasa-loppet har blivit stulen kan den tidigare mästaren Inge Glid ha något med saken att göra? Sportlovsmysteriet är en rolig visning där barn mellan 5 och 8 år för följa med på en spännande jakt efter ledtrådar som kan lösa mysteriet med den försvunna guldmedaljongen. OBS, visningen har begränsade platser. Biljett finns att hämta i receptionen 30 minuter innan visningen startar. 

14.30 - 15.00 FAMILJEVISNING: BROTTSPLATSEN (passar barn 9-12 år)
Ett brott har begåtts, för att lösa fallet behövs bevis. Vilka spår kan du hitta? Barn mellan 9 och 12 år är välkomna till spännande och interaktiv visning på Polismuseets brottsplats. Förutom att försöka lista ut vad som har hänt får de även se hur en kriminaltekniker gör när de säkrar spår, som till exempel fingeravtryck.

BARNUTSTÄLLNINGEN POLIS, POLIS...
Välkommen till en spännande och interaktiv barnutställning. Klä dig i polisuniform, prata i kommunikationsradio och kör polismotorcykel. Lös spännande uppdrag på polisstationen eller hamna i arresten. Läs mer här:

INGEN MATSÄCKSPLATS
Vi har tyvärr ingen matsäcksplats för medhavd mat inomhus.

Information för skolgrupper

Kommer ni ifrån ett fritids eller skola och vill besöka oss under lovet? Vad roligt, men kom ihåg att ni måste boka tid för eget besök i förväg. Vi kan endast ta emot en skolgrupp åt gången. Det betyder att om ni inte har bokat i förväg och en annan skolgrupp bokat tid så kommer vi tyvärr inte kunna släppa in er. 

Boka eget besök här:

Skolgrupper kan tyvärr inte följa med på de öppna visningarna pga av platsbrist, men är välkomna att besöka utställningarna på egen hand.