Konst X2 i Museiparken

I sommar kan du njuta av både äkta och falsk konst när grannmuseerna Polismuseet och Riksidrottsmuseum öppnar nya konstutställningar.

Banner konst i museiparken

Torsdag den 17 juni är det premiär för två konstutställningar i Museiparken då grannmuseerna Polismuseet och Riksidrottsmuseum öppnar igen. I utställningarna kan du fördjupa dig i polisens beslagtagna konstverk och konstnären Agardtsons konst kring livsval och lyhördhet till naturen.

På Polismuseet öppnar en utställning om falsk konst. Ta del av polisens beslagtagna konstverk signerade som bland annat Pablo Picasso, Bengt Lindström, Albin Amelin och Jenny Nyström. Problemet är bara, alla tavlor är falska. När blir egentligen konstförfalskning ett brott och hur skiljer man falsk från äkta? Det får du veta mer om i Polismuseets nya utställning Konsten att förfalska.

Om det blir falsk konst på Polismuseet blir det äkta vara på Riksidrottsmuseeum. I den nya utställningen Crash colors får vi möta konstnären Jörgen Agardtson vars konst kretsar kring livsval, utmaningar och om vad naturen i vår omgivning kan berätta om vi bara är lyhörda. Alltihop började med ett par badbyxor med hawaiianskt blomstermotiv.

Varmt välkommen att njuta av konst på Polismuseet och Riksidrottsmuseum i sommar!