Covid 19 – så här säkrar vi inför ditt besök hos oss

Polismuseet exteriör, polishelikopter 2.jpg

Hur gör vi för att följa folkhälsomyndighetens restriktioner?

  • Vi har begränsat det maximala antalet besökare i museet till max 60 (om maxantalet är nått blir det kö utanför museet. När det är fullt låser vi tillfälligt dörrarna och öppnar upp igen så fort besökantalet minskat. OBS, det kan även uppstå kö inne i museet utanför barnutställningen.
  • Vi har begränsat det maximala antalet i vår barnutställning till max 20. Är det fullt, vänta gärna utanför till besöksantalet minskat.
  • Vi uppmanar våra besökare att hålla avstånd via skyltar, utrop och personal på plats.  
  • Vi har placerat ut stationer med handsprit runtom i museet.

Planera ditt besök – undvik trängsel
För att undvika trängsel har vi även sett över vilka dagar och tider som är de mest besökta. Vi har många besökare på helger, särskilt då förmiddagar. Ett tips är att besöka oss veckodagar och lördagar och söndagar från kl. 15.00 då det är betydligt lugnare i museet.

Vad kan du göra?
Den som känner minsta symptom ska inte komma till museet, utan stanna hemma.  Var noggrann med att tvätta händerna ofta och håll avstånd när du besöker oss. Se också till att följa markeringar och lyssna på våra medarbetare som värnar om allas trygghet.

Serviceytor
I entrén finns toaletter och låsbara skåp, där du kan förvara dina ytterkläder och väskor. Vi har inget matsäcksrum för medhavd matsäck.

Inga öppna visningar
Vi erbjuder förtillfället inga öppna guidade visningar. Skolor, föreningar och grupper kan fortfarande boka privata visningar för max 32 personer, se mer information här: Guidad visning

Välkommen!